Regenwaterput plaatsen

Regenput laten plaatsen? Dat laat u doen door Ontstoppingsdienst Dhoore! Wij plaatsen uw regenwaterput aan een scherpe prijs in Oost- en West-Vlaanderen.

Ontstoppingsdienst Dhoore is als specialist in grondwerken de ideale partner voor het plaatsen van uw regenwaterput. Een regenwaterput laten plaatsen is steeds een goed idee. Zo’n regenput vangt jaarlijks een heleboel regenwater op, dat u kan gebruiken voor bijvoorbeeld uw wasmachine, de tuin te sproeien, de wc door te spoelen, etc. Een regenwaterput is een investering die zichzelf heel snel terugverdient.

De voordelen van een regenwaterput

We zeiden het al, een regenwaterput kent enkele handige voordelen. We sommen ze hier nog even voor u op:

  • Water gebruiken voor tuin te sproeien
  • Auto wassen
  • Kleren wassen

Regenwaterput plaatsen: wat is de prijs?

De prijs voor het plaatsen van uw nieuwe regenwaterput hangt natuurlijk af van verschillende factoren. De eerste bepalende factor is het materiaal van de regenwaterput: een reservoir in kunststof is altijd duurder dan een betonnen reservoir van dezelfde grootte.

Die grootte is trouwens ook een belangrijke factor: het spreekt voor zich dat als u een grotere regenwaterput laat plaatsen, u ook een hogere prijs betaalt.

Bij het plaatsen van de regenwaterput hebben ook de filterkeuze en het eventuele automatische omschakelsysteem een invloed op de prijs. De filter is uiteraard een onmisbaar onderdeel van de regenwaterput. Zo’n automatisch omschakelsysteem heeft een apart kleiner reservoir kraantjeswater dat enkel in nood gebruikt wordt wanneer de regenwaterput leegstaat door de droogte. Het zijn twee onderdelen die bijdragen aan de optimale werking van uw regenwaterput, maar er hangt wel een prijskaartje aan vast.

Ten slotte wordt de prijs bij het plaatsen van een regenwaterput ook bepaald door de moeilijkheid van de installatie. Elke situatie is natuurlijk anders. Zo is er bijvoorbeeld vaak minder werk bij een nieuwbouw dan bij een renovatie.

Regenwaterput plaatsen: verplicht of niet?

Sinds januari 2014 is de wetgeving rond de verplichting van regenwaterputten veranderd. Een regenwaterrecuperatiesysteem is nu meestal verplicht.

Bij de nieuwbouw of herbouw van een gezinswoning met een oppervlakte groter dan 40m² moet de regenwaterput minstens 5000 liter volume hebben.

Bij nieuwbouw of herbouw van een andere gebouw met een dakoppervlakte van 100 m² moet het regenwatersysteem een volume van 50 liter per 1 m² van de dakoppervlakte hebben.

Bij renovatiewerken of uitbreiding van een bestaande gezinswoning is er geen verplichting om een regenwaterput te voorzien.

Regenwaterput laten plaatsen? Laat het doen door een vakman, reken op Ontstoppingsdienst Dhoore!

Ontstoppingsdienst Dhoore
staat 7 op 7 voor u paraat


0486 75 54 38info@ontstoppingsdienst-dhoore.be

Krijg een volledige vrijblijvende offerte

Vul onderstaand formulier in. We contacteren u zo spoedig mogelijk.