Bij een verstopping in uw leidingen of afvoer zoekt u natuurlijk dringend een oplossing. Veel malafide ontstoppingsdiensten profiteren hiervan door u een veel te hoge prijs aan te rekenen en een slechte ontstopping uit te voeren. Hoe herkent u een ontstoppingsdienst die wel betrouwbaar is? In deze blog leggen we u uit waar u zeker op moet letten bij uw zoektocht naar een goede ontstoppingsdienst.

Een betrouwbare website

Elke grote ontstoppingsdienst heeft vandaag wel een website. Deze geeft u al een eerste idee van de betrouwbaarheid. Controleer altijd deze elementen:

  • Vormgeving website: kijk eens naar de lay-out en afbeeldingen. De websites van malafide ontstoppingsdiensten zien er vaak heel gelijkaardig uit. In plaats van foto’s van het personeel en de realisaties vindt u alleen stockfoto’s. Dit is al een eerste teken dat er mogelijk iets niet pluis is. Vertrouwt u het niet helemaal? Bezoek een paar verschillende websites en vergelijk de vormgeving.
  • Telefoonnummer: let op voor 085-nummers! Dit zijn nummers die niet gebonden zijn aan een regio, ze bellen via het internet. Zoek het nummer eens op in Google. Vindt u het op verschillende websites? Dan heeft u mogelijk te maken met een onbetrouwbare ontstoppingsdienst.
  • Btw-nummer: elke Belgische onderneming is verplicht om hun btw-nummer op de website te vermelden. Vindt u dit niet? Dan is deze ontstoppingsdienst mogelijk niet betrouwbaar! Zoek als extra controle het nummer ook eens op in Google. Als er andere websites verschijnen heeft u te maken met een malafide firma.
  • Inschrijving KBO: Belgische ondernemingen moeten allemaal ingeschreven zijn in het KBO. Als u twijfelt aan de betrouwbaarheid van een ontstoppingsdienst neemt u dus best eens een kijkje in het register.
  • Recensies: twijfelt u nog steeds? Lees de recensies. Bij de meeste ontstoppingsdiensten staan die gewoon op de website. Vindt u er geen of geen goede? Dan zoekt u best een andere ontstopper.
  • Klachten: als laatste controle kunt u de naam van de ontstoppingsdienst samen met het woord ‘klachten’ eens Googelen. Als deze firma al eerder mensen heeft opgelicht zullen er ongetwijfeld verhalen naar boven komen.

Een duidelijke offerte

Elke betrouwbare ontstoppingsdienst geeft u steeds een duidelijke offerte met specifieke prijzen voor de verschillende diensten. Wil het bedrijf dat u contacteerde geen prijzen noemen? Dan kunt u best een andere ontstoppingsdienst zoeken. Teken nooit voor een offerte zonder duidelijke prijzen! Dan komen er mogelijk heel wat onverwachte kosten bij.

Professionele uitstraling

Heeft u de website gecontroleerd en een heldere offerte gekregen maar heeft u toch nog twijfels? Neem dan eens telefonisch contact op. Een ontstoppingsdienst heeft gewoonlijk één of enkele werknemers, als u bij een callcenter terechtkomt heeft u te maken met een malafide firma. Het contact met een ontstoppingsdienst moet ook altijd professioneel verlopen. Zowel aan de telefoon als tijdens de ontstopping. Een betrouwbare ontstopper heeft steeds een bedrijfsvoertuig met logo, reclame én voldoende materiaal om onvoorziene problemen op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan camera inspectie of rookdetectie. Veel malafide ontstoppers hebben enkel een ontstoppingsspiraal bij, maar dat is niet altijd genoeg om uw verstopping te verhelpen.

Zoekt u een betrouwbare ontstoppingsdienst in West-Vlaanderen of Oost-Vlaanderen? Contacteer Ontstoppingsdienst Dhoore voor een snelle en effectieve ontstopping.

Ontstoppingsdienst Dhoore
staat 7 op 7 voor u paraat


0486 75 54 38info@ontstoppingsdienst-dhoore.be

Krijg een volledig vrijblijvende offerte

Vul onderstaand formulier in. We contacteren u zo spoedig mogelijk.