Gootsteen ontstoppen

Tips & tricks voor een verstopte gootsteen

Een verstopte pompbank zorgt ervoor dat het water niet goed wegloopt en een vervelende geur zich doorheen uw huis verspreidt. Los dit zo snel mogelijk op om verdere problemen te voorkomen.

Heeft u alles geprobeerd, maar zit uw gootsteen nog steeds verstopt? Contacteer Dhoore ontstoppingsdienst voor een snelle en efficiënte oplossing.

Waarom moet u een verstopte gootsteen zo snel mogelijk ontstoppen?

Het is belangrijk om een verstopte pompbak zo snel mogelijk te ontstoppen om verschillende redenen:

 1. Hygiëne: stilstaand water in uw gootsteen leidt tot de vorming van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Dit leidt tot onaangename geuren en een onhygiënische omgeving in uw keuken of badkamer.
 2. Schade aan leidingen: als het water niet goed wegloopt, ontstaat er druk op uw leidingen. Dit leidt tot lekkages, barsten of andere vormen van schade aan de leidingen, wat op lange termijn tot kostbare reparaties leidt.
 3. Ongemak: een verstopte gootsteen veroorzaakt ongemak in het dagelijks leven. Het belemmert het normale gebruik van uw gootsteen en bemoeilijkt koken, afwassen of persoonlijke hygiëne.
 4. Voorkomen van overstromingen: als het water niet kan wegstromen, hoopt het zich op en veroorzaakt het uiteindelijk overstromingen. Dit leidt tot waterschade aan uw vloeren, muren en andere oppervlakken in de buurt van uw gootsteen.

Door een verstopte gootsteen snel te ontstoppen, voorkomt u deze problemen en herstelt u de normale functionaliteit van uw sanitair systeem.

Gootsteen verstopt? Dit zijn de mogelijke oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken van een verstopte gootsteen, hier zijn enkele veelvoorkomende redenen:

Het wegspoelen van voedselresten, met name vette substanties zoals olie en vet, kan na verloop van tijd leiden tot ophoping in de leidingen. Deze ophopingen belemmeren de waterstroom en leiden uiteindelijk tot een verstopte gootsteen.

Last van hardnekkige verstoppingen?
Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore!

Hoe vermijd ik een verstopte gootsteen?

Er zijn enkele eenvoudige preventieve maatregelen die u best neemt om een verstopte pompbak te voorkomen. Plaats een zeefje of rooster over de afvoer om te voorkomen dat voedselresten, haren en andere grote deeltjes in uw leidingen terechtkomen. Regelmatige reiniging van deze zeefjes helpt bij het verwijderen van opgevangen vuil.
Giet ook nooit overtollig vet of olie in uw gootsteen. Vet stolt en hoopt zich op in uw leidingen, wat leidt tot verstoppingen. Giet overtollig vet liever in een afsluitbare container en gooi het bij het restafval. Nog een goede tip is om uw borden schoon te maken voordat u ze afwast om te voorkomen dat grote voedseldeeltjes in de afvoer terechtkomen. Gebruik een afvalbak voor de grote voedselresten in plaats van ze door de gootsteen te spoelen.

 • Snelle interventie
 • Efficiënte oplossingen
 • Betaalbaar

Gootsteen zelf ontstoppen? We geven u graag enkele tips & tricks mee

Als u te maken heeft met een verstopte pompbak, kan u best deze tips & tricks al eens uitproberen om de verstopping zelf op te lossen:

 • Kokend water: giet een pot kokend water rechtstreeks in de afvoer. Dit helpt om vetophoping te smelten en kleine verstoppingen op te lossen. Herhaal dit proces enkele keren.
 • Baksoda en azijn: giet een kopje baksoda in de afvoer, gevolgd door een kopje witte azijn. Dek de afvoer af met een stop of doek om het bruisende effect te concentreren. Laat het mengsel een paar minuten inweken en spoel vervolgens door met warm water.
 • Ontstoppingsmiddel: gebruik een commercieel ontstoppingsmiddel volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat uw kamer goed geventileerd is tijdens het gebruik van deze chemicaliën.
 • Ontstopper: gebruik een ‘plopper’ om een goede afdichting rond de afvoer te creëren en geef een paar stevige duwtjes. Dit kan de verstopping losmaken.
 • Draadontstopper: een draadontstopper, ook wel bekend als ontstoppingsveer, kan handig zijn om verstoppingen in de afvoerbuizen te doorbreken. Volg de instructies op de verpakking en gebruik voorzichtig.
 • Sifon reinigen: verwijder de sifon onder de gootsteen en maak deze schoon. Vaak hopen zich hier vuil en resten op. Zorg ervoor dat u een emmer plaatst om eventueel water op te vangen.
 • Drukontstopper: een drukontstopper kan krachtige luchtdruk genereren om de verstopping te doorbreken. Plaats de rubberen kop over de afvoer en pompen maar.

Werken deze tips & tricks niet? Dan zit het probleem waarschijnlijk dieper. Contacteer ons gerust voor professionele hulp.

Ontstoppingsdienst Dhoore
staat 7 op 7 voor u paraat


0486 75 54 38info@ontstoppingsdienst-dhoore.be

Krijg een volledige vrijblijvende offerte

Vul onderstaand formulier in. We contacteren u zo spoedig mogelijk.