Toilet ontstoppen

Wc verstopt? Laat uw toilet ontstoppen door een vakman. Reken op Dhoore Ontstoppingsdienst voor een snelle en efficiënte ontstopping!

Een verstopte wc zorgt ervoor dat het water tot aan de rand blijft staan en u niet langer kan doorspoelen. Een heel vervelende situatie. Zeker wanneer die vieze rioolgeur zich door uw huis verspreidt.

Heeft u alles geprobeerd, maar zit uw toilet nog steeds verstopt? Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore voor alle ontstoppingswerken. De afgelopen 25 jaar hebben we de nodige expertise opgebouwd om eender welke verstopping in uw toilet op een efficiënte manier op te lossen. Voor het oplossen van hardnekkige verstoppingen zetten we ons arsenaal professionele machines in. Camera inspectie, rookdetectie of gespecialiseerde sproeikoppen? Ontstoppingsdienst Dhoore gaat geen uitdaging uit de weg!

Waarom moet u een verstopte wc zo snel mogelijk ontstoppen?

Een verstopte wc moet zo snel mogelijk ontstopt worden om verschillende redenen:

 1. Hygiëne: een verstopte wc leidt tot een ophoping van afvalwater en onaangename geuren. Het kan ook leiden tot de verspreiding van bacteriën en ziektekiemen, wat een risico vormt voor de algemene hygiëne in de badkamer en de rest van uw huis.
 2. Schade aan sanitair: als een wc langdurig verstopt blijft, leidt dit tot schade aan uw sanitair systeem. De druk van het opgehoopte water leidt tot lekkages, barsten of andere problemen in de leidingen. Dat leidt op zijn beurt tot dure reparaties.
 3. Ongemak: een verstopte wc leidt tot ongemak voor de bewoners van het huis. Het beperkt het gebruik van de badkamer en kan problemen veroorzaken.
 4. Voorkomen van verdere verstoppingen: als een toilet eenmaal verstopt is, is de kans groter dat het opnieuw gebeurt als het probleem niet grondig wordt aangepakt. Door het snel te ontstoppen, minimaliseert u het risico op herhaling van het probleem.

Toilet verstopt? Dit zijn de mogelijke oorzaken

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van een verstopt toilet. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen:

Overmatig gebruik van toiletpapier leidt tot een verstopping. Sommige wc-papieren lossen niet snel genoeg op in water, vooral als er te veel wordt gebruikt.

Last van hardnekkige verstoppingen?
Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore!

Hoe vermijd ik een verstopte wc?

Er zijn een aantal simpele maatregelen die u zelf kan nemen om een verstopte wc te vermijden. Hoewel de meeste dingen logisch zullen lijken, liggen ze vaak toch aan de oorzaak van de verstopping. Eerst en vooral: matig het gebruik van toiletpapier en spoel geen andere sanitaire producten door. Een toilet is enkel bedoeld voor menselijk afval, niet voor andere materialen zoals vochtige doekjes, wattenstaafjes of tampons. Overweeg ook een regelmatig onderhoud om ophoping van organisch materiaal te voorkomen. Gebruik een milieuvriendelijk ontstoppingsmiddel of een combinatie van azijn en zuiveringszout om eventuele opbouw te verminderen.

Een andere voor de hand liggende tip: plaats een afvalbak in de badkamer. Zo zorgt u ervoor dat mensen geneigd zijn om het afval in de vuilbak te gooien in plaats van het door te spoelen. Met een ouderwetse plopper kan u kleine verstoppingen in uw toilet snel verhelpen. Zorg dat u er eentje in huis haalt.

 • Snelle interventie
 • Efficiënte oplossingen
 • Betaalbaar

Toilet zelf ontstoppen? We geven u graag enkele tips en tricks mee

Met onze handige tips en tricks kan u zelf al eens proberen uw toilet te ontstoppen. Let wel op dat u uw toilet of leidingen niet beschadigd!

 1. Gebruik een rubberen plopper: de makkelijkste manier om uw wc zelf te ontstoppen is met een rubberen plopper. Plaats de kop van de plopper over de afvoeropening van de wc, druk stevig naar beneden en trek dan snel omhoog. Herhaal dit tot de verstopping loskomt.
 2. Warm water en afwasmiddel: maak een mengsel van warm water en een beetje afwasmiddel en giet het in de wc-pot. Laat het mengsel een tijdje staan voor u doorspoelt. Let wel op, deze oplossing zal enkel helpen bij verstoppingen veroorzaakt door opgestapelde vetten.
 3. Baking soda en azijn: maak een mengsel van baking soda en azijn en giet het in uw toilet. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten inwerken voor u doorspoelt. De chemische reactie die ontstaat tussen het zuiveringszout en het zuur in azijn lost organisch materiaal op.
 4. Ontstoppingsveer: met een ontstoppingsveer kan u tot diep in uw leidingen de verstopping verhelpen. Rol de ontstoppingsveer volledig uit en duw het uiteinde in het verstopte toilet. Voelt u de verstopping? Maak hem los door voorzichtig te duwen en draaien. Spoel nog na met water.

Heeft u al onze tips geprobeerd maar zit uw wc nog steeds verstopt? Contacteer ons voor een snelle en efficiënte ontstopping.

Ontstoppingsdienst Dhoore
staat 7 op 7 voor u paraat


0486 75 54 38info@ontstoppingsdienst-dhoore.be

Krijg een volledige vrijblijvende offerte

Vul onderstaand formulier in. We contacteren u zo spoedig mogelijk.