Riolering ontstoppen

Riolering verstopt? Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore voor een snelle en efficiënte ontstopping!

Een verstopte riolering veroorzaakt heel wat vervelende problemen. Water dat niet meer wegloopt, vervelende geuren die zich door uw huis verspreiden of zelfs waterschade. Om verdere problemen te voorkomen laat u de ontstoppingswerken best zo snel mogelijk uitvoeren. Als u er zeker van wilt zijn dat de verstopping in uw riolering ook effectief opgelost is, doet u beroep op een vakman.

Heeft u alles geprobeerd, maar zit uw riolering nog steeds verstopt? Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore voor al uw ontstoppingswerken. De afgelopen 25 jaar heeft Ontstoppingsdienst Dhoore de nodige expertise opgebouwd om eender welke verstopping in uw riool op een efficiënte manier op te lossen. Voor het oplossen van hardnekkige verstoppingen zetten we ons arsenaal professionele machines in. Camera inspectie, rookdetectie of gespecialiseerde sproeikoppen? Ontstoppingsdienst Dhoore gaat geen uitdaging uit de weg.

Waarom moet u een verstopte riolering zo snel mogelijk ontstoppen?

Het is belangrijk om een verstopte riolering zo snel mogelijk te ontstoppen om verschillende redenen:

 1. Voorkomen van waterschade: een verstopte riolering leidt tot overstromingen in huis, met waterschade aan vloeren, muren, meubels en andere eigendommen tot gevolg.
 2. Hygiëne en gezondheidsrisico’s: stilstaand water in de riolering is een broedplaats voor bacteriën en ziektekiemen. Dit leidt tot onhygiënische omstandigheden en gezondheidsproblemen.
 3. Geurproblemen: een verstopte riolering veroorzaakt onaangename geuren, die zich door heel uw huis verspreiden. Dit vermindert het wooncomfort aanzienlijk.
 4. Bescherming van het leidingsysteem: een verstopping oefent druk uit op het leidingsysteem, wat leidt tot lekkages, scheuren of zelfs instorting van leidingen.
 5. Efficiëntie van sanitair behouden: een verstopte riolering belemmert de normale doorstroming van water, wat resulteert in inefficiënt gebruik van sanitair zoals toiletten, douches en wastafels.

Riolering verstopt? Dit zijn de mogelijke oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken van een verstopte riolering, hier zijn enkele veelvoorkomende redenen:

Vet, zeepresten en ander vuil hopen zich op in uw riolering en veroorzaken na verloop van tijd verstoppingen.

Last van hardnekkige verstoppingen?
Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore!

Hoe vermijd ik een verstopte riolering?

Het voorkomen van een verstopte riolering begint met goede gewoonten en preventieve maatregelen. Plaats zeefjes of roosters over afvoerputjes in gootstenen en douches om haren, voedselresten en andere vuildeeltjes tegen te houden. Spoel geen ongeschikte items door het toilet of door de pompbak en u zal veel minder problemen ervaren.

Spoel uw afvoerleidingen regelmatig met heet water of een mengsel van azijn en baking soda om uw riolering preventief te onderhouden.

 • Snelle interventie
 • Efficiënte oplossingen
 • Betaalbaar

Riolering zelf ontstoppen? We geven u graag enkele tips en tricks mee

Met onze handige tips en tricks kan u zelf al eens proberen uw riolering te ontstoppen. Let wel op dat u geen beschadigingen veroorzaakt.

 1. Gebruik een rubberen plopper: de makkelijkste manier om uw riool zelf te ontstoppen is met een rubberen plopper. Plaats de kop van de ontstopper over de afvoeropening, druk stevig naar beneden en trek dan snel omhoog. Herhaal dit tot de verstopping loskomt.
 2. Warm water en afwasmiddel: maak een mengsel van warm water en een beetje afwasmiddel en giet het in de afvoeropening. Laat het mengsel een tijdje staan voor u naspoelt met water. Let wel op, deze oplossing zal enkel helpen bij verstoppingen veroorzaakt door opgestapelde vetten.
 3. Baking soda en azijn: maak een mengsel van baking soda en azijn en giet het in uw rioolleidingen. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten inwerken voor u naspoelt met water. De chemische reactie die ontstaat tussen het zuiveringszout en het zuur in azijn lost organisch materiaal op.
 4. Ontstoppingsveer: met een ontstoppingsveer kan u tot diep in uw riool de verstopping verhelpen. Rol de ontstoppingsveer volledig uit en duw het uiteinde in de verstopte riool. Voelt u de verstopping? Maak hem los door voorzichtig te duwen en draaien. Spoel nog na met water.

Heeft u al onze tips geprobeerd maar zit uw riool nog steeds verstopt? Contacteer ons voor een snelle en efficiënte ontstopping.

Ontstoppingsdienst Dhoore
staat 7 op 7 voor u paraat


0486 75 54 38info@ontstoppingsdienst-dhoore.be

Krijg een volledige vrijblijvende offerte

Vul onderstaand formulier in. We contacteren u zo spoedig mogelijk.