Gootsteen ontstoppen

Gootsteen verstopt? Reken op Dhoore Ontstoppingsdienst voor een snelle en efficiënte ontstopping!

Een verstopte gootsteen zorgt ervoor dat het water niet goed wegloopt en een vervelende geur zich doorheen uw huis verspreidt. Om verdere problemen te voorkomen laat u de ontstoppingswerken best zo snel mogelijk uitvoeren. Als u er zeker van wilt zijn dat de verstopping ook effectief opgelost is, doet u beroep op een vakman.

Heeft u alles geprobeerd, maar zit uw gootsteen nog steeds verstopt? Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore voor al uw ontstoppingswerken. De afgelopen 25 jaar heeft Ontstoppingsdienst Dhoore de nodige expertise opgebouwd om eender welke verstopping in uw gootsteen op een efficiënte manier op te lossen. Voor het oplossen van hardnekkige verstoppingen zetten we ons arsenaal professionele machines in. Camera inspectie, rookdetectie of gespecialiseerde sproeikoppen? Ontstoppingsdienst Dhoore gaat geen uitdaging uit de weg.

Waarom moet u een verstopte gootsteen zo snel mogelijk ontstoppen?

Het is belangrijk om een verstopte gootsteen zo snel mogelijk te ontstoppen om verschillende redenen:

 1. Hygiëne: stilstaand water in uw pompbak leidt tot de vorming van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Dit leidt tot onaangename geuren en een onhygiënische omgeving in uw keuken of badkamer.
 2. Schade aan leidingen: als het water niet goed wegloopt, ontstaat er druk op uw leidingen. Dit leidt tot lekkages, barsten of andere vormen van schade aan de leidingen, wat op lange termijn tot kostbare reparaties leidt.
 3. Ongemak: een verstopte gootsteen veroorzaakt ongemak in het dagelijks leven. Het belemmert het normale gebruik van uw gootsteen en bemoeilijkt koken, afwassen of persoonlijke hygiëne.
 4. Voorkomen van overstromingen: als het water niet kan wegstromen, hoopt het zich op en veroorzaakt het uiteindelijk overstromingen. Dit leidt tot waterschade aan uw vloeren, muren en andere oppervlakken in de buurt van uw gootsteen.

Door een verstopte gootsteen snel te ontstoppen, voorkomt u deze problemen en herstelt u de normale functionaliteit van uw sanitair systeem.

Gootsteen verstopt? Dit zijn de mogelijke oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken van een verstopte gootsteen, hier zijn enkele veelvoorkomende redenen:

Het wegspoelen van voedselresten, zoals olie en vet, kan na verloop van tijd leiden tot ophoping in de leidingen. Deze ophopingen belemmeren de waterstroom en leiden uiteindelijk tot een verstopte gootsteen.

Last van hardnekkige verstoppingen?
Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore!

Hoe vermijd ik een verstopte gootsteen?

Er zijn enkele simpele maatregelen die u best neemt om een verstopte pompbak te voorkomen. Plaats een zeefje of rooster om te voorkomen dat voedselresten en haren in uw leidingen terechtkomen. Regelmatige reiniging van deze zeefjes helpt bij het verwijderen van opgevangen vuil. Ook overtollig vet of olie zorgt voor verstoppingen. Daarom is het een goed idee om vetresten uit uw pannen en potten te verwijderen met een stukje keukenrol vooraleer u ze afwast. Als u met grotere hoeveelheden vet of olie zit, gebruikt u natuurlijk een afsluitbare container en brengt u die naar het containerpark.

 • Snelle interventie
 • Efficiënte oplossingen
 • Betaalbaar

Gootsteen zelf ontstoppen? We geven u graag enkele tips en tricks mee

Met onze handige tips en tricks kan u zelf al eens proberen uw gootsteen te ontstoppen. Let wel op dat u geen beschadigingen veroorzaakt.

 • Sifon reinigen: verwijder de sifon onder de gootsteen en maak deze schoon. Vaak hopen zich hier vuil en resten op. Plaats voor u begint zeker een emmer onder de sifon om het water op te vangen!
 • Gebruik een rubberen plopper: de makkelijkste manier om uw gootsteen zelf te ontstoppen is met een rubberen plopper. Plaats de kop van de plopper over de afvoeropening van de gootsteen, druk stevig naar beneden en trek dan snel omhoog. Herhaal dit tot de verstopping loskomt.
 • Warm water en afwasmiddel: maak een mengsel van warm water en een beetje afwasmiddel en giet het in de afvoeropening van uw gootsteen. Laat het mengsel een tijdje staan voor u naspoelt met water. Let wel op, deze oplossing zal enkel helpen bij verstoppingen veroorzaakt door opgestapelde vetten.
 • Baking soda en azijn: maak een mengsel van baking soda en azijn en giet het in uw gootsteen. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten inwerken voor u naspoelt met water. De chemische reactie die ontstaat tussen het zuiveringszout en het zuur in azijn lost organisch materiaal op.
 • Ontstoppingsveer: met een ontstoppingsveer kan u tot diep in uw leidingen de verstopping verhelpen. Rol de ontstoppingsveer volledig uit en duw het uiteinde in de verstopte gootsteen. Voelt u de verstopping? Maak hem los door voorzichtig te duwen en draaien. Spoel nog na met water.

Heeft u al onze tips geprobeerd maar zit uw gootsteen nog steeds verstopt? Contacteer ons voor een snelle en efficiënte ontstopping.

Ontstoppingsdienst Dhoore
staat 7 op 7 voor u paraat


0486 75 54 38info@ontstoppingsdienst-dhoore.be

Krijg een volledige vrijblijvende offerte

Vul onderstaand formulier in. We contacteren u zo spoedig mogelijk.