Afvoer ontstoppen

Afvoer verstopt? Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore voor een snelle en efficiënte ontstopping!

Loopt het water in uw douche niet meer weg? Blijft het water in uw gootsteen staan? Dan zit u met een verstopte afvoer. Een heel lastige situatie? Zeker wanneer die vieze rioolgeur zich door uw huis verspreidt.

Heeft u alles geprobeerd, maar zit uw afvoer nog steeds verstopt? Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore voor alle ontstoppingswerken. De afgelopen 25 jaar hebben we de nodige expertise opgebouwd om eender welke verstopping in uw toilet op een efficiënte manier op te lossen. Voor het oplossen van hardnekkige verstoppingen zetten we ons arsenaal professionele machines in. Camera inspectie, rookdetectie of gespecialiseerd sproeikoppen? Ontstoppingsdienst Dhoore gaat geen uitdaging uit de weg!

Waarom moet u een verstopte afvoer zo snel mogelijk ontstoppen?

Het is belangrijk om een verstopte afvoer zo snel mogelijk te ontstoppen om verschillende redenen:

 1. Voorkomen van waterschade: een verstopte afvoer leidt tot overstroming, wat resulteert in waterschade aan vloeren, muren en plafonds. Dit leidt tot structurele schade en de vorming van schimmel en meeldauw.
 2. Hygiëne: stilstaand water door verstopping is een broedplaats voor bacteriën en onaangename geuren. Het leidt tot gezondheidsproblemen en verspreiding van ziektekiemen.
 3. Bescherming van sanitair: een verstopte afvoer leidt tot drukopbouw in uw leidingen. Dit kan resulteren in schade aan het sanitair en lekkages. Dit leidt vaak tot kostbare reparaties.
 4. Behoud van waterdruk: een verstopping belemmert de waterstroom, waardoor de waterdruk in uw hele leidingsysteem afneemt. Dit heeft invloed op andere watergebruikers in huis.
 5. Voorkomen van structurele schade: langdurige verstopping leidt tot structurele schade aan uw leidingen en sanitair. Dit kan resulteren in duurdere reparaties en vervangingen.

Afvoer verstopt? Dit zijn de mogelijke oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken van een verstopte afvoer, hier zijn enkele veelvoorkomende redenen:

Vet, zeepresten en ander vuil hopen zich op in afvoerleidingen en veroorzaken na verloop van tijd verstoppingen.

Last van hardnekkige verstoppingen?
Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore!

Hoe vermijd ik een verstopte afvoer?

Het voorkomen van een verstopte afvoer begint met goede gewoonten en preventieve maatregelen. Plaats zeefjes of roosters over afvoeropeningen in gootstenen en douches om haren, voedselresten en andere vuildeeltjes tegen te houden. Spoel geen ongeschikte items door het toilet of door de pompbak en u zal veel minder problemen ervaren.

Spoel uw afvoeren regelmatig met heet water of een mengsel van azijn en baking soda om uw afvoeren preventief te onderhouden.

 • Snelle interventie
 • Efficiënte oplossingen
 • Betaalbaar

Afvoer zelf ontstoppen? We geven u graag enkele tips en tricks mee

Met onze handige tips en tricks kan u zelf al eens proberen uw afvoer te ontstoppen. Let wel op dat u geen beschadigingen veroorzaakt.

 1. Gebruik een rubberen plopper: de makkelijkste manier om uw afvoer zelf te ontstoppen is met een rubberen plopper. Plaats de kop van de ontstopper over de afvoeropening, druk stevig naar beneden en trek dan snel omhoog. Herhaal dit tot de verstopping loskomt.
 2. Warm water en afwasmiddel: maak een mengsel van warm water en een beetje afwasmiddel en giet het in de afvoeropening. Laat het mengsel een tijdje staan voor u naspoelt met water. Let wel op, deze oplossing zal enkel helpen bij verstoppingen veroorzaakt door opgestapelde vetten.
 3. Baking soda en azijn: maak een mengsel van baking soda en azijn en giet het in uw afvoer. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten inwerken voor u naspoelt met water. De chemische reactie die ontstaat tussen het zuiveringszout en het zuur in azijn lost organisch materiaal op.
 4. Ontstoppingsveer: met een ontstoppingsveer kan u tot diep in uw leidingen de verstopping verhelpen. Rol de ontstoppingsveer volledig uit en duw het uiteinde in de verstopte afvoer. Voelt u de verstopping? Maak hem los door voorzichtig te duwen en draaien. Spoel nog na met water.

Heeft u al onze tips geprobeerd maar zit uw afvoer nog steeds verstopt? Contacteer ons voor een snelle en efficiënte ontstopping.

Ontstoppingsdienst Dhoore
staat 7 op 7 voor u paraat


0486 75 54 38info@ontstoppingsdienst-dhoore.be

Krijg een volledig vrijblijvende offerte

Vul onderstaand formulier in. We contacteren u zo spoedig mogelijk.