Leidingen ontstoppen

Leidingen verstopt? Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore voor een snelle en efficiënte ontstopping!

Verstopte leidingen veroorzaken heel wat vervelende problemen. Water dat niet meer wegloopt, vervelende geuren dat zich door uw huis verspreiden of zelfs waterschade. Daarom moet u verstopte leidingen zo snel mogelijk ontstoppen.

Heeft u alles geprobeerd, maar zitten uw leidingen nog steeds verstopt? Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore voor al uw ontstoppingswerken. De afgelopen 25 jaar heeft Ontstoppingsdienst Dhoore de nodige expertise opgebouwd om eender welke verstopping in uw leidingen op een efficiënte manier op te lossen. Voor het oplossen van hardnekkige verstoppingen zetten we ons arsenaal professionele machines in. Camera inspectie, rookdetectie of gespecialiseerde sproeikoppen? Ontstoppingsdienst Dhoore gaat geen uitdaging uit de weg.

Waarom moet u verstopte leidingen zo snel mogelijk ontstoppen?

Het is belangrijk om verstopte leidingen zo snel mogelijk te ontstoppen om verschillende redenen:

 1. Voorkomen van waterschade: een verstopping kan leiden tot wateroverlast in uw huis, wat resulteert in waterschade aan uw vloeren, muren, plafonds en eventueel aan bezettingen.
 2. Hygiënische redenen: stilstaand water in verstopte leidingen leidt tot de groei van bacteriën en de ontwikkeling van onaangename geuren. Dit heeft een negatieve invloed op de hygiëne in uw huis.
 3. Voorkomen van structurele schade: langdurige verstoppingen oefenen druk uit op uw leidingen, wat leidt tot scheuren of zelfs instorten.
 4. Bescherming van sanitair: verstopte leidingen belemmeren de normale doorstroming van water en leiden tot drukopbouw. Dit leidt tot schade aan sanitair zoals lekkages, die op hun beurt reparaties vereisen.
 5. Behoud van waterdruk: verstopte leidingen verminderen de waterdruk in het leidingsysteem, waardoor de efficiëntie van apparaten zoals douches en kranen afneemt.

Leidingen verstopt? Dit zijn de mogelijke oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken van verstopte leidingen, hier zijn enkele veelvoorkomende redenen:

Vet, zeepresten en ander vuil hopen zich op in leidingen en veroorzaken na verloop van tijd verstoppingen.

Last van hardnekkige verstoppingen?
Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore!

Hoe vermijd ik verstopte leidingen?

Het voorkomen van verstopte leiding begint met het aanleren van goede gewoonten en het nemen van preventieve maatregelen. Plaats zeefjes of roosters over afvoerputjes in gootstenen en douches. Zo vermijdt u dat om haren, voedselresten en andere vuildeeltjes ophopen in uw leidingen. Spoel geen ongeschikte items door het toilet of door de pompbak en u zal veel minder problemen ervaren.

Spoel uw afvoerleidingen regelmatig met heet water of een mengsel van azijn en baking soda om uw leidingen preventief te onderhouden.

 • Snelle interventie
 • Efficiënte oplossingen
 • Betaalbaar

Leidingen zelf ontstoppen? We geven u graag enkele tips en tricks mee

Met onze tips en tricks kan u zelf al eens proberen uw leidingen te ontstoppen. Let wel op dat u geen beschadigingen veroorzaakt.

 1. Gebruik een rubberen plopper: de makkelijkste manier om uw leiding zelf te ontstoppen is met een rubberen plopper. Plaats de kop van de ontstopper over de afvoeropening, druk stevig naar beneden en trek dan snel omhoog. Herhaal dit tot de verstopping loskomt.
 2. Warm water en afwasmiddel: maak een mengsel van warm water en een beetje afwasmiddel en giet het in de opening naar de verstopte leiding. Laat het mengsel een tijdje staan voor u naspoelt met water. Let wel, deze oplossing zal enkel helpen bij verstoppingen veroorzaakt door opgestapelde vetten.
 3. Baking soda en azijn: maak een mengsel van baking soda en azijn en giet het in uw leidingen. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten inwerken voor u naspoelt met water. De chemische reactie die ontstaat tussen het zuiveringszout en het zuur in azijn lost organisch materiaal op.
 4. Ontstoppingsveer: met een ontstoppingsveer kan u tot diep in uw leidingen de verstopping verhelpen. Rol de ontstoppingsveer volledig uit en duw het uiteinde in de verstopte leiding. Voelt u de verstopping? Maak hem los door voorzichtig te duwen en draaien. Spoel nog na met water.

Heeft u al onze tips geprobeerd maar zitten uw leidingen nog steeds verstopt? Contacteer ons voor een snelle en efficiënte ontstopping.

Ontstoppingsdienst Dhoore
staat 7 op 7 voor u paraat


0486 75 54 38info@ontstoppingsdienst-dhoore.be

Krijg een volledig vrijblijvende offerte

Vul onderstaand formulier in. We contacteren u zo spoedig mogelijk.