Toilet ontstoppen

Tips & tricks voor een verstopte wc

Een verstopte wc zorgt ervoor dat het water tot aan de rand blijft staan en u niet langer kan doorspoelen. Een heel vervelende situatie, zeker als er ook nog eens een vieze rioolgeur zich door uw huis begint te verspreiden.

Heeft u alles geprobeerd, maar zit uw toilet nog steeds verstopt? Contacteer Dhoore ontstoppingsdienst voor een snelle en efficiënte oplossing.

Waarom moet u een verstopte wc zo snel mogelijk ontstoppen?

Een verstopte wc moet zo snel mogelijk ontstopt worden om verschillende redenen:

 1. Hygiëne: een verstopte wc leidt tot een ophoping van afvalwater en onaangename geuren. Het kan ook leiden tot de verspreiding van bacteriën en ziektekiemen, wat een risico vormt voor de algemene hygiëne in de badkamer en de rest van uw huis.
 2. Schade aan sanitair: als een wc langdurig verstopt blijft, leidt dit tot schade aan uw sanitair systeem. De druk van het opgehoopte water leidt tot lekkages, barsten of andere problemen in de leidingen. Dat leidt op zijn beurt tot dure reparaties.
 3. Ongemak: een verstopte wc leidt tot ongemak voor de bewoners van het huis. Het beperkt het gebruik van de badkamer en kan problemen veroorzaken.
 4. Voorkomen van verdere verstoppingen: als een toilet eenmaal verstopt is, is de kans groter dat het opnieuw gebeurt als het probleem niet grondig wordt aangepakt. Door het snel te ontstoppen, minimaliseert u het risico op herhaling van het probleem.

Toilet verstopt? Dit zijn de mogelijke oorzaken

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van een verstopt toilet. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen:

Overmatig gebruik van toiletpapier leidt tot een verstopping. Sommige wc-papieren lossen niet snel genoeg op in water, vooral als er te veel wordt gebruikt.

Last van hardnekkige verstoppingen?
Reken op Ontstoppingsdienst Dhoore!

Hoe vermijd ik een verstopte wc?

Er zijn enkele eenvoudige preventieve maatregelen die u best neemt om een verstopte toilet te voorkomen. Eerst en vooral: matig het gebruik van toiletpapier en spoel geen andere sanitaire producten door. Een toilet is enkel bedoeld voor menselijk afval, niet voor andere materialen zoals vochtige doekjes, wattenstaafjes of tampons. Overweeg ook regelmatig onderhoud om ophoping van organisch materiaal te voorkomen. Gebruik een milieuvriendelijk ontstoppingsmiddel of een combinatie van azijn en zuiveringszout om eventuele opbouw te verminderen.

Een andere voor de hand liggende tip: plaats een afvalbak in de badkamer. Zo zorgt u ervoor dat mensen geneigd zijn om het afval in de vuilbak te gooien in plaats van het door te spoelen. Zorg ook voor een wc-ontstopper om kleine verstoppingen snel te verhelpen.

 • Snelle interventie
 • Efficiënte oplossingen
 • Betaalbaar

Toilet zelf ontstoppen? We geven u graag enkele tips & tricks mee

Als u te maken heeft met een verstopt toilet, kan u best deze tips & tricks al eens uitproberen om de verstopping zelf op te lossen:

 1. Gebruik een ontstopper:
  • Plaats de rubberen kop van de ontstopper over de afvoeropening van de wc.
  • Druk stevig naar beneden en trek dan snel omhoog. Herhaal dit een aantal keer.
  • Deze zuigende en duwende acties kunnen helpen om de verstopping los te maken.
 2. Warm water en afwasmiddel:
  • Giet heet water gemengd met een beetje afwasmiddel in de wc-pot.
  • Laat het water enkele minuten staan voordat u doorspoelt. Het warme water kan de verstopping helpen oplossen.
 3. Baking soda en azijn:
  • Giet een kopje baking soda en een kopje azijn in de wc-pot.
  • Laat het mengsel een tijdje inwerken (ongeveer 30 minuten) voordat u doorspoelt. Dit kan helpen bij het oplossen van organisch materiaal.
 4. Gebruik een ontstoppingsmiddel:
  • Er zijn verschillende commerciële ontstoppingsmiddelen beschikbaar. Volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op.
 5. Draadkleerhanger:
  • Buig een draadkleerhanger recht en gebruik het om voorzichtig door de afvoer te steken en de verstopping te verwijderen.
 6. Toiletpomp:
  • Een toiletpomp kan helpen bij het creëren van extra druk om de verstopping te verwijderen. Volg de instructies van de pomp.
 7. Probeer een wc-snake of ontstoppingsveer:
  • Een wc-snake is een flexibele kabel die u door de afvoer kunt duwen om de verstopping los te maken.

Werken deze tips & tricks niet? Dan zit het probleem waarschijnlijk dieper. Contacteer ons gerust voor professionele hulp.

Ontstoppingsdienst Dhoore
staat 7 op 7 voor u paraat


0486 75 54 38info@ontstoppingsdienst-dhoore.be

Krijg een volledige vrijblijvende offerte

Vul onderstaand formulier in. We contacteren u zo spoedig mogelijk.